poza2.jpeg

Ministerul Educației și Cercetării

 Colegiul Național ”Petru Rareș”

Realitatea Virtuală

Proiect de atestat

Coordonator : Marius UDUDEC

Absolvent : Dragoș Ioan ȘANDRU

Argumentarea alegerii temei

 

Realitatea virtuală (VR) ne scufundă simțurile în conținutul ales, păcălindu-ne creierul în a procesa o experiență ca și când ar avea loc cu adevărat.

Alegerea acestei teme este pentru mine o evidențiere a faptului că sunt de mult timp pasionat de tehnologie și de posibilitățile pe care VR le oferă, fiind conștient că acestea vor evolua în viitor.

 

Experiențele VR trăite sunt mai persuasive, memorabile și, bineînțeles interactive

Sfera de aplicabilitate a tehnologiei este în contextul dat deosebit de vastă și poate fi limitată strict de imaginația  creatorului. Aceasta conduce spre posibilități infinite pentru  mulți dintre noi.

Realitatea virtuală îmi permite spre exemplu să îmi aduc artistul preferat la mine în sufragerie pentru a asculta un concert, pentru că trebuie să admitem faptul că este cu adevărat o unealtă foarte puternică.

Este important să deții un echipament de VR perfomant pentru a putea trăi o experiență pozitivă și a avea un eveniment reușit.

Cred că este important să folosim VR nu doar de dragul de a fi în pas cu moda ci mai ales pentru a răspunde nevoilor de realizare a unor proiecte în care suntem implicați, proiecte care să conteze cu adevărat în timp.